top of page
MusicalZwaag 2.jpg

Wie zijn wij?

Voortkomend uit de Zwaagse Operettevereniging maakt Musicalvereniging Zwaag inmiddels heel wat jaren mooie en professioneel ogende musicalproducties.

Onze groep

De sfeer in onze groep wordt omschreven als een echte eenheid. Een groep mensen die van begin tot einde achter elkaar en hun producties staat. Een voorstelling maken is een groepsprestatie en dat dragen wij al ruim 50 jaar uit!

 

Musicalvereniging Zwaag is een echte ‘dorpse’ vereniging, maar we mogen gerust zeggen met een regionale uitstraling. Onze leden komen uit diverse gemeenten in de regio West-Friesland. Wij bieden een plek waar (naast dat we met plezier, ambitie en motivatie werken aan een musicalproductie) iedereen zichzelf kan en mag zijn en zich op die manier gelijkwaardig inzet. Een groep waar je naast/na je dagelijkse beslommeringen je alles geeft op het gebied van cultuur, theater, maar ook samen werken en samen delen. Het delen van een geweldige vrijetijdsbesteding en gezamenlijke passie: musical. 

We zijn dan ook met trots een Musicalver-één-iging.

 

Ons bestuur bestaat uit:

 

Berna Meijer                                voorzitter

Roland Kramer                            penningmeester

Mieneke Boots-Verhoef            secretaris

Leoni Zwarekant                         sponsorzaken & pr

Marleen Kunst                             algemeen bestuurslid

Sandra Peters                              algemeen bestuurslid

 

Wij hebben 3 bevlogen professionals in huis als Artistiek Team:

DSC_0167.JPG

Peter Groenendijk
ARTISTIEKE LEIDING, REGIE, PRODUCTIELEIDING


Peter zwaait sinds de musical Aida de artistieke scepter over onze producties. Onder zijn vakkundige leiding is onze vereniging uitgegroeid tot een hechte groep, waar talentontwikkeling, groepsvorming, samenwerken, ambitie én plezier hoog in het vaandel staan. 

Jarenlang heeft hij zelf in musicals op diverse podia gestaan en is nu fulltime theaterproducent, regisseur en event manager. Zijn werk voert hij uit voor zowel grote (inter)nationale producties, als lokale of regionale projecten. Daarnaast heeft hij al twee musicals naar het Nederlands vertaald. 

In alles wat hij doet, wil Peter laten zien dat muziek, theater en cultuur een verrijking is in ieders ontwikkeling en mensen verbindt.

Alex Hijlkema
MUZIKALE LEIDING


In 2000 studeerde Alex af aan het Conservatorium van Alkmaar. Daar studeerde hij dwarsfluit en orthoagogische muziekbeoefening. Al snel daarna heeft hij zich verder ontwikkeld tot koordirigent.

Als dirigent van verschillende grote koren heeft Alex veel ervaring opgedaan. Hij is naast zijn werk als dirigent ook arrangeur. Een goed arrangement moet namelijk "passen als een jas". Als dirigent ken je de sterke punten, maar ook de uitdagingen van een koor. 

Alex' passie voor muziek en theater gebruikt hij bij het ontwikkelen van grootse koorconcerten. Het was voor hem daarom een logische stap om muzikaal leider te worden van onze vereniging.

DSC_0043.JPG
DSC_0191.JPG

Marije Slippens
CHOREOGRAFIE


Marije volgde een dansopleiding bij KNGU en gaf jazzdanslessen bij verschillende groepen in de regio. Naast choreografieën en bewegingen uitdenken en aanleren, beleeft ze ook plezier om zelf op het podium staan in theaterproducties. Ze maakt daarom ook zelf deel uit van onze cast.

Later heeft Marije een opleiding tot allround fitnesscoach gevolgd en is ze les gaan geven in onder andere Steps, Callanetics, Bodyjam en Kids Dance. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in Zwanger & Fit en volgde ze een opleiding tot Zumba docent.

Jezelf verder ontwikkelen staat bij haar centraal en waar ze anderen daarbij helpt, geldt dat ook voor haarzelf. Zo is Marije de opleiding tot leerkracht begonnen aan de PABO.

bottom of page